Jurgens-Partners heeft zeer goede ervaringen met Odin company, wij kunnen dat naast uw eigen instrument als alternatief aanbieden. Odin company faciliteert organisaties met het psychologisch meetinstrument ODC® (Odin development compass), dat mensen zelfinzicht geeft en succesvol maakt. De output van de ODC®meting wordt voor iedere organisatie op maat ingericht.

HR visie en ODC®
Vanuit de optiek van strategisch HR zijn organisaties gebaat bij zelfbewuste mensen die zich autonoom gedragen. De ODC®meting is hét kompas voor persoonlijke inzetbaarheid en ontwikkeling, gebaseerd op zelfinzicht. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om mensen succesvol in te zetten op hun authentieke competenties en hun werkelijke talent te ontwikkelen. De ODC®meting is daarmee de “motor” in strategische HR processen.
In selectieprocedures wordt ODC ingezet als selectie assessment, waarbij de authentieke mogelijkheden van de kandidaat worden gematcht op functie gerelateerde competenties. Daarnaast wordt zichtbaar gemaakt welke natuurlijke competenties een kandidaat toevoegt aan het team waarin hij of zij gaat functioneren.

Het selectie assessment
Nadat de kandidaat de ODC meting heeft gedaan m.b.v. de webbased applicatie, wordt de uitkomst gematcht op de vooraf vastgestelde functiecompetenties. Hierbij kunnen drie weegfactoren worden aangegeven, sommige competenties zijn essentieel, andere belangrijk of -eventueel- ondersteunend.
De uitkomst van de ODC meting kent vier typeringen:

tabel-300x121

 

Individueel assessment
Hieronder is een voorbeeld weergegeven van de functie manager operaties, met vier essentiële en vier belangrijke competenties.
In groen en oranje zien we de natuurlijke kracht weergegeven (oranje-nog verder te ontwikkelen).
In rood en grijs zien we de kwetsbare kracht, die onder druk gaat vervormen.
In het voorbeeld is sprake van een beperkte match met de beoogde functie (groen: natuurlijke kracht; rood: kwetsbare kracht).
Tegelijkertijd is er een behoorlijk ontwikkelpotentieel (oranje).

individueelassessment

Team-match
In de grafieken hieronderziet u de 8 drijfveren van het MT (L) en het MT mét de kandidaat (R).

De cirkels geven weer, op welke terreinen de kandidaat het MTversterkt (groen/oranje) of verzwakt (rood):

De kandidaat versterkt: contact; analyse; richting geven; proces.
De kandidaat verzwakt: zakelijkheid; mensgerichtheid

teammatch

  • Over ons

    Jurgens-Partners staat bekend om integriteit, commitment, oog voor detail, een professionele benadering en persoonlijke touch. Met beide benen op de grond! Wij hechten veel waarde aan het nakomen van afspraken, gaan met zorg om met gegevens van onze opdrachtgevers en zijn transparant in onze communicatie. Read more…

  • Executive search

    Jurgens-Partners beschikt over een uitgebreid netwerk, met de (juiste) keuze bepaald u de toekomst van uw organisatie. Een verkeerde keuze heeft onherroepelijk gevolgen. Niet alleen financieel, maar ook voor uw interne organisatie en de reputatie van uw bedrijf ... Read more…

  • Interim management

    In elke onderneming zijn er periodes waarin de bestaande functionele invulling niet meer voldoet: een omslag die op zeer korte termijn moet worden gerealiseerd, een ingrijpende herstructurering, dreigende insolventie of de behoefte om onverwachte vacatures in te vullen. Read more…