Je bent op zoek naar een andere functie specifiek of in eerste instantie oriënterend. Veel van de kandidaten die wij spreken zijn op zichzelf tevreden met hun huidige functie, maar blijven vooruitkijken. Zij zien veranderingen op zich afkomen waardoor ze anders tegen hun huidige functie aan gaan kijken. Wellicht ben je als interimmanager op zoek naar een nieuwe opdracht. Bij zo’n heroriëntatie is het belangrijk is dat je een keuze maakt die zo goed mogelijk aansluit op jouw mogelijkheden, wensen en behoeften.

Ons doel is om voor onze opdrachtgevers de geschikte kandidaat te vinden. Daarbij gaan we voor kwaliteit. Wij zijn pas tevreden als beide partijen tevreden zijn. Bij een geslaagde plaatsing zijn jullie onze ambassadeurs.

Alle sollicitaties worden strikt vertrouwelijk behandeld . Alleen de kandidaten die een uitgebreid interview met ons hebben gehad worden mogelijk geïntroduceerd aan onze klanten, maar niet zonder toestemming. We interviewen de kandidaten bij voorkeur face-to-face tijdens een persoonlijke ontmoeting, dit is echter niet altijd mogelijk in internationale searches. In dat geval wordt het interview (in eerste instantie) telefonisch afgenomen.

Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun Curriculum Vitae en begeleidend schrijven. Na een voorselectie op basis van het CV en het eventueel bijgevoegd begeleidend schrijven wordt samen met de kandidaat bepaald ( telefonisch)of er voldoende aansluiting is om de volgende stap in het proces te maken, een face-to-face interview. Met dit gesprek proberen we misverstanden en valse verwachtingen te voorkomen om waardevolle tijd voor onze kandidaat te besparen.

De kandidaten worden vervolgens gedurende het face-to-face interview uitgebreid geïnterviewd om zo een realistisch inzicht te krijgen in hun prestaties, persoonlijkheid, competenties, ambities, motivatie en potentieel.Omdat je nog niet in een sollicitatieronde zit kan er vrijuit gesproken worden. Jijzelf staat op dat moment voorop. Gedurende het gehele wervingsproces houden we nauw contact met onze kandidaten en coachen we hen door het proces heen. Als kandidaat ontvangt u tijdig en volledige feedback over uw kandidatuur in de procedure.

Na plaatsing evalueren we de procedure en houden contact.

Indien u uw gegevens wilt insturen, kunt u de hieronder vermelde op u van toepassing zijn de link gebruiken

  • Over ons

    Jurgens-Partners staat bekend om integriteit, commitment, oog voor detail, een professionele benadering en persoonlijke touch. Met beide benen op de grond! Wij hechten veel waarde aan het nakomen van afspraken, gaan met zorg om met gegevens van onze opdrachtgevers en zijn transparant in onze communicatie. Read more…

  • Executive search

    Jurgens-Partners beschikt over een uitgebreid netwerk, met de (juiste) keuze bepaald u de toekomst van uw organisatie. Een verkeerde keuze heeft onherroepelijk gevolgen. Niet alleen financieel, maar ook voor uw interne organisatie en de reputatie van uw bedrijf ... Read more…

  • Interim management

    In elke onderneming zijn er periodes waarin de bestaande functionele invulling niet meer voldoet: een omslag die op zeer korte termijn moet worden gerealiseerd, een ingrijpende herstructurering, dreigende insolventie of de behoefte om onverwachte vacatures in te vullen. Read more…