Solliciteren: 3 vragen die moet stellen !

16 september 2019

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek voor die droombaan is dé ideale kans om jezelf te verkopen. Hoe zorg je ervoor dat je het er perfect van afbrengt? Een goede voorbereiding is cruciaal, maar de kandidaten die écht indruk willen maken, zorgen dat ze de juiste vragen stellen tijdens het gesprek.

Hier zijn drie vragen die je altijd moet proberen te stellen:

1. Welke kwaliteiten zoek je in de kandidaat?
Dit klinkt als een wat overduidelijk beginpunt, maar is vitaal om duidelijk te krijgen – voor beide partijen – wat precies gevraagd wordt van de kandidaat in termen van ervaring en vaardigheden.

Onthoud goed, dat het doel van het gesprek voor jou is om aan te tonen dat jij de persoon bent die ze zoeken. Je hebt daarin een veel grotere kans van slagen wanneer je de interviewers duidelijk in het begin vraagt hoe hun ideale kandidaat eruit ziet.

2. Welke mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling zijn er binnen het bedrijf?

Het is belangrijk om aan potentiële werkgevers aan te tonen dat jij het type persoon bent dat zoekt naar mogelijkheden om je carriere verder te brengen. Geen werkgever zit te springen om iemand die het allemaal wel best vindt en niet streeft naar verbetering. Een ambitieus bedrijf dat vooruit kijkt, zoekt professionals die dat ook doen.

3. Is er iets dat je bij andere kandidaten gezien hebt, dat je niet in mij ziet?
Dit is een geweldige vraag om te stellen als het interview ten einde loopt. Het is de perfecte manier om vast te stellen hoe goed of slecht je het eraf hebt gebracht. Natuurlijk kun je hier nog zaken aanvullen die tijdens het gesprek niet (goed) op tafel zijn gekomen. Dit is wel een riskante strategie, want je hoort misschien iets dat je niet leuk vindt om te horen. Anderzijds kan juist het nemen van een risico uitbetalen in succes.

Deel
  • Over ons

    Jurgens-Partners staat bekend om integriteit, commitment, oog voor detail, een professionele benadering en persoonlijke touch. Met beide benen op de grond! Wij hechten veel waarde aan het nakomen van afspraken, gaan met zorg om met gegevens van onze opdrachtgevers en zijn transparant in onze communicatie. Read more…

  • Executive search

    Jurgens-Partners beschikt over een uitgebreid netwerk, met de (juiste) keuze bepaald u de toekomst van uw organisatie. Een verkeerde keuze heeft onherroepelijk gevolgen. Niet alleen financieel, maar ook voor uw interne organisatie en de reputatie van uw bedrijf ... Read more…

  • Interim management

    In elke onderneming zijn er periodes waarin de bestaande functionele invulling niet meer voldoet: een omslag die op zeer korte termijn moet worden gerealiseerd, een ingrijpende herstructurering, dreigende insolventie of de behoefte om onverwachte vacatures in te vullen. Read more…