Kwart liegt over salaris bij sollicitatiegesprek

12 augustus 2019

In Nederland liegt een op de vier kandidaten over zijn of haar salaris tijdens het sollicitatiegesprek, blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Belangrijkste reden is dat de sollicitatie kandidaat daarmee een hoger salaris in de wacht hoopt te slepen. Eén op de zes kandidaten overdrijft zijn eigen salaris zelfs met 10% of meer.

Onderhandelen over het salaris is een van de grootste drempels in de sollicitatieprocedure: 42% van de Nederlanders doet dat. Dat is iets minder dan gemiddeld in Europa, waar 49% de onderhandeling over het salaris durft aan te gaan. Een op de zeven Nederlandse kandidaten (14%) gaat zelfs direct akkoord met het salarisaanbod. Van de groep die niet de waarheid vertelt over zijn salaris, geeft 39% een inkomen op dat 15% tot 25% hoger is dan in werkelijkheid. ‘Dat betekent dat iemand met een modaal inkomen van € 2.885 er € 430 tot € 720 bij op telt. De meerderheid van de Nederlanders is echter wel eerlijk over het huidige salaris als ze een nieuwe baan zoeken’, aldus Intelligence Group.

Mannen en hoogopgeleiden liegen vaker

De sollicitanten die hun inkomen overdrijven, zijn in 56% van de gevallen man. Mannen overdrijven ook meer: 47% dikt zijn salaris met 15% tot 25% aan. Bij de vrouwen doet 31% dat in die mate. De meeste vrouwen (69%) liegen er maximaal 10% bij. ‘Opvallend is wel dat de hoogste overdrijving van het salaris meer door vrouwen (11%) wordt gedaan dan mannen (6%).’ Mannen onderhandelen vaker over het salaris en de salarisprogressie. ‘Dit zou invloed kunnen hebben op de loonkloof tussen mannen en vrouwen.’
Hoog en middelbaar opgeleide kandidaten liegen vaker over hun salaris: wie een hbo- of wo-opleiding heeft, geeft in 43% van de gevallen een hoger salaris op. Middelbaar opgeleiden overdrijven meestal wel met een groter percentage.

Overdrijven sport in Centraal Europa

Over heel Europa gezien geeft 26% van de mensen die een nieuwe baan zoeken, een onjuist salaris op. Midden-Europeanen nemen gemakkelijker een loopje met de waarheid: in Duitsland (43%), Slowakije (38%) en Oostenrijk (37%) overdrijven sollicitanten hun salaris het meest. Noren (12%), Portugezen (14%) en Litouwers (15%) liegen het minst vaak. Gevraagd naar het tegengestelde gedrag geven Grieken het meest aan dat zij hun werkelijke salaris noemen tijdens het sollicitatiegesprek (74%).

Als Bulgaren liegen, doen ze het goed: van de mensen die daar het salaris overdrijven, geeft 52% een salaris aan dat 20% tot 25% hoger ligt dan het huidige. Ook in Slovenië (47%) en Roemenië (44%) gaat het salaris tijdens het sollicitatiegesprek relatief vaak plots met die percentages omhoog.

Britten wijken af

De Britten vertonen afwijkend gedrag: in het Verenigd Koninkrijk wordt het vaakst juist een lager salaris genoemd dan het huidige: 9% van de kandidaten doet dat. Britten onderhandelen ook het minst over hun salaris en gaan sneller meteen akkoord met het aanbod.

Deel
  • Over ons

    Jurgens-Partners staat bekend om integriteit, commitment, oog voor detail, een professionele benadering en persoonlijke touch. Met beide benen op de grond! Wij hechten veel waarde aan het nakomen van afspraken, gaan met zorg om met gegevens van onze opdrachtgevers en zijn transparant in onze communicatie. Read more…

  • Executive search

    Jurgens-Partners beschikt over een uitgebreid netwerk, met de (juiste) keuze bepaald u de toekomst van uw organisatie. Een verkeerde keuze heeft onherroepelijk gevolgen. Niet alleen financieel, maar ook voor uw interne organisatie en de reputatie van uw bedrijf ... Read more…

  • Interim management

    In elke onderneming zijn er periodes waarin de bestaande functionele invulling niet meer voldoet: een omslag die op zeer korte termijn moet worden gerealiseerd, een ingrijpende herstructurering, dreigende insolventie of de behoefte om onverwachte vacatures in te vullen. Read more…